Saturday, August 20, 2011

Gårdagens trade på bloggen

Igår fick vi oss en snabb vinst här på bloggen. Det mesta går fort i dessa tider, förluster som vinster, vilket borde vara i den dagshandlandes intresse. Jag tog den snabba vinsten och förklarade därmed helg. Diagram nedan


4 comments:

  1. Den här bloggen är mycket intressant. Det verkar som du handlar en breakout/momentum-strategi, har du backtestat på historisk data? Isåfall hur fick du intradagskurserna?

    ReplyDelete
  2. Kul att du tycker det! Jag handlar inte helt mekaniskt. Har backtestat lite grann och har då använt data som laddats från Bloomberg.

    ReplyDelete
  3. Anser du att beteendet hos eric-b skiljer sig något från de flesta andra aktier på stockholmsbörsen? Min erfarenhet är att Ericsson har en starkare tendens till auto-korrelation, iaf på daglig historik. Stämmer det på intradagsdata också? Hur påverkas aktiepriset av algo-firmornas program?

    Lite många frågor men det hade varit kul om du hade lust att svara på någon. Det hade också varit kul om du skrev ett inlägg om hur det är att jobba på en hft-firma. Med dagens häxjakt så känns det svårt att få klar information från den anklagade parten.

    Happy trading!

    ReplyDelete
  4. Min uppfattning är att det slår mycket snabbare fram och tillbaka i orderböckerna med robotar som ligger och handlar. Något som förr i tiden kunde uppfattas som styrka i en aktie i form av några snabbt avköpta nivåer i orderboken kan idag bli väldigt dyrt att handla på enligt min uppfattning. Försöker därför hitta en lite längre trend under dagen. ERIC är bra att handla då den är likvid och volatil. Frånsett det vet jag inte om jag märkt av någon skillnad jämfört med andra aktier. Verkstadsaktierna är också fina papper att handla intraday.

    Jag tror att HFT-firmor kan orsaka viss ökad volatilitet även på dagsbasis. Ibland kan man dock få bilden när man läser tidningarna att det är dessa firmor som orsakar krascher, lägre pensioner osv. Det tror jag inte på. Om robotarna driver ner börsen lite extra ena dagen är de ju också med och driver upp den extra mycket dagen efter. Att förbjuda datoriserad handel tror jag på lång sikt får lika liten effekt på aktiekurser som ett blankningsförbud.

    Mvh

    ReplyDelete