Saturday, August 20, 2011

Gårdagens trade på bloggen

Igår fick vi oss en snabb vinst här på bloggen. Det mesta går fort i dessa tider, förluster som vinster, vilket borde vara i den dagshandlandes intresse. Jag tog den snabba vinsten och förklarade därmed helg. Diagram nedan


Friday, August 19, 2011

Täckte

på 63,90

Täcker

strax under 64.

Säljer kort

Ser ut som scenario 2 i inlägget nedan. Säljer på 64.90.

Inför dagen

Det har öppnat ner på morgonen, -1,96% på OMXS30. Nu är frågan, ska vi få en kraftig upprekyl eller en till åkare rakt ner i källaren. Det enda som är säkert är att det kommer röra på sig..

Thursday, August 18, 2011

Dagen

Hujeda mig! vilken bear det blev på eftermiddagen. Vissa skyller på robotar, men förmodligen är det berättigat. Jag var inte vidare börsnära under efterdagens slakt. Dock nöjd med förmiddagens trade, en vinst på 1,73%. Siffror nedan.


Kära bloggföljare,

Ni som har varit inne här på bloggen under förmiddagen har kunnat följa tradingen i "meny-raden" istället för här på vanlig plats eftersom blogg-post-funktionen har legat nere hos min bloggvärd. Nu fungerar det igen. Klistrar in dagens trading därifrån nedan och beklagar att det inte gått att följa i flödes-läsare:


09:27 Börjar med en kort position på 69.70

10:10 Köper tillbaka de korta på ingångsvärde då OMXS30 studsar på stöd. Avvaktar ytterligare utveckling.

10:45 Det bryter nedåt. Kort position igen från 69:50.

11:14 Siktar på att återköpa en bit längre ner. 68:30 är ett riktmärke.

11:21 Återköpte på 68:30


Med vänlig hälsning
Carl


Wednesday, August 17, 2011

Dagens summering

Hamnade på fel sida marknaden idag. Blev några 10-öringar i förlust. Fortsätter trade-bloggandet imorgon, samma tid, samma börs.

Stänger resten

köper tillbaka resten i stängningscallen.

Återköper hälften

på 70,30

Morgon och kort position

Säljer kort på 69.45

Tuesday, August 16, 2011

Dagen ex post

Handlade ERIC B fram och tillbaka ett par gånger idag, och var väldigt nära att bli av med dem på en fin vinst. Ibland gapar man dock efter för stora stycken. Summerar dagens handel och lite om resonemangen nedan:


1. Aktien trycktes ned ordentligt under den inledande handeln. Det brukar vara bra tillfällen att köpa. Tog lång position.
2. Aktien lyfte, men inte mycket. Eftersom marknaden är nervös och trenden för dagen såhär långt alltjämt var  ned ville jag vara försiktig och sålde tillbaka när den tillfälliga bottnen på 70,75 bröts.
3. Om aktien skulle ned mer så hade den inte rekylerat så här långt upp från botten på 70,10 resonerade jag och försökte med en lång till.
4. Eftersom jag fortfarande var kvar i marknaden och inte hade lyckats bli av med aktier på dagens högre nivåer sålde jag på 70,80 när den tidigare bottnen bröts strax efter 16:00, vilket också sammanföll med min ingångskurs.

Volatiliteten i marknaden är alltjämt kvar, vilket bådar gott inför morgondagen. Vi snackas!

Inte lätt att vara lång..

Säljer på 70,75

Det rör på sig

Siktar på att sälja strax under 72.

Update

TIllbaka från lunch, och ser att säljordern på 71,85 har varit 10 öre ifrån att bli utförd. Får se om det finns kraft nog för ett nytt försök uppåt..

Avstigning

Bäst att vara försiktig med den här björnen. Säljer igen 70,75

Morgontrade

ERIC B har tryckts ner en bit under tidig handel. Köper,  70,75

Monday, August 15, 2011

Den här bloggen och dagens trading

Den här bloggen fokuserar på själva tradingen inom det mycket omskrivna ämnet daytrading. Detta därför att det är det jag tycker är det absolut mest intressanta i finans-bloggar jag läst.

För övrig info inom ämnet trading rekommenderas Tradingportalen.com, där finns mycket nyttigt, bland annat analyser av OMXS30.

Så till dagens trading;

ERIC B gick svagare än OMXS30 idag. Bloggens position var kort och vi siktade på att täcka en bit under det som skulle bli dagslägsta. Det är ofta fallet när positionen som innehas är den motsatta mot index-trenden att det är svårt att få ut några större vinster. Vi är med andra ord glada över de ihopskrapade 0,75%  som blev resultatet av dagens handel.
 Snackas vidare imorrn!

Trade-info

Återköp av blankningen i stängnings-callen.

Update II

LM har brutit den tillfälliga bottnen vid 72,60. Försöker med att stänga blankningen på 72,15 den sista stunden fram till stängning.

Eftermiddags-update

Det bryter nedåt litegrann. Sista chansen för att dagens resultat ska bli lika fint som fredagens. Det kan dock studsa upp fort igen vilket ska tas med i beräkningarna.

studsar det här igen?



Dags för position

Säljer kort här på 73.20